dimecres, 22 de febrer de 2017

Coca de brioix llardons sense gluten

Avui farem la coca de brioix llardons sense gluten.
Com sempre, mirarem bé que tots els ingredients que fem servir siguin sense gluten i tots els estris estiguin ben nets. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 860 g.

Elaboració:
Aquí tenim la massa de brioix sense gluten. Els Ingredients i Elaboració són els mateixos que els de l'entrada brioix sense gluten.
Aquesta està feta amb una amassadora espiral. És la màquina que va més bé per amassar. La massa de brioix ben amassada és el secret per a que totes les coses que fem quedin bé. Un altre dia farem una entrada explicant exactament com he fet.

Ingredients:
90 g de llardons.
60 g de pinyons.
Sucre.
Amb un ganivet picarem els llardons sobre una fusta per a que ens quedin més petits.
I els posarem sobre la massa.
Amb les mans els barregem.
 I fem una rodona.
Amb un corró untat amb una mica d'oli s'estira la massa donant-li forma de coca.
 Cargolarem la massa sobre el corró.
La posarem sobre paper de forn que tindrem en una safata.
Amb les mans formem la coca i afinem els costats apretant amb una rasqueta.
En un vas es bat un ou i amb un pinzell, la pintem.
Amb la mà hi posarem els pinyons, els apretarem un mica. 
I com lleva.
He posat la safata al forn a llevar a 30ºC amb un cassó d'aigua bullint a sota, al centre de la safata.
I es deixa llevar uns 60 minuts, fins que la massa pugi més del doble.


Quan està al punt, es treu la safata del forn. Ara sí que cal anar amb molt de compte i no tocar la massa ni donar copets a la safata: baixaria la massa de cop. Amb un drap es treu l'aigua o la humitat que hi hagi dintre el forn i es posa a 200ºC. Quant tinguem aquesta temperatura s'ensucra, amb la mà es posa sucre a sobre.
També se n'hi posa de fi amb un colador.
I es va coent.
El forn ha tardat 20 minuts a arribar als 200ºC. Aquests minuts els hem d'afegir al temps de llevar. En ser la safata freda, la temperatura baixarà a uns 180ºC, la temperatura de cocció. També en ser la safata gruixuda, els primers quatre minuts només tenia enceses les resistències de sota, sense ventilador, després a dalt i a baix. I es deixa coure uns 23 minuts. (Si no es fa així no es cou de la part de sota i va molt bé que els primers minuts tingui força escalfor la part de sota), Durant tot aquest temps la temperatura ha estat constant, mireu el termòmetre.


El temps de forn és orientatiu... 10º més o menys de temperatura fa que canviï el temps.  
L'he posat sobre la safata.
 Vist de dins.
Vist de sota.
un tall.

Us animo a fer-la, es super bona!!!

3 comentaris:

  1. Es-pec-ta-cu-lar!!! A mi m'agrada molt la coca de llardons, però no la de pasta de full.
    M'apunto la teva proposta sense gluten.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. M'encanta aquest blog, sobretot perque l'explicació és molt entenadora i tens moltes receptes sense gluten! Jo també en tinc alguna mireu www.sweetgarrotxa.cat!

    ResponElimina