dijous, 19 de novembre del 2015

Muntar la nata sense lactosa

Avui muntarem nata vegetal.Crec que val molt la pena de passar uns moments a fer-la per a tots els que soms intolerants a la lactosa.

Ingredients:
1 = Nata de soja per muntar, 300 g. SOYATOO
2 = 25 g de sucre
Elaboració:
Jo utilitzo la nata de soja per muntar totalment vegetal de la marca Soyatoo, que no conté lactosa ni gluten. Està feta amb ingredients vegetals que li donen un gust cremós i autèntic.
Cal que estigui quant més fred millor. S'agafen 2 recipients de plàstic, un de gran i un altre de petit. En el gran s'hi posa gel i l'altre es posa dintre del gran, de manera que el bol més petit estigui en contacte amb el gel.
L'he muntat amb la batedora elèctrica de dues pales.
Aquí portava uns 3 minuts.
Als 5 minuts hi he afegit el sucre.
I l'he batut uns 10 minuts, el principi a amb poca velocitat i cap al final a més velocitat.
Es pot batre amb un batedor a ma.
Ara amb el robot de cuina: he posat el bol i el batedor al congelador, quant més fred millor. Hi poso la nata a dins.
Als 5 minuts hi he afegit el sucre, i l'he batut uns 10 minuts, al principi a poca velocitat i cap al final, a més velocitat.
I ja la tenim feta.
(De totes maneres, aquestes fotos són de la tercera vegada de muntar-la. D'aquí endavant la faré moltes vegades i això vol dir que segurament es pot millorar. Ja modificaré l'entrada)
Amb aquesta nata podem fer un munt de pastissos i pastissets.


Aquests dos pastissos varen ser les postres del dinar d'aquest diumenge,  que varem fer junts amb la família, celebrant l'aniversari del meu consogre, en Miquel. Quan ens el vàrem menjar els vaig dir que era sense gluten i sense lactosa, i em varen dir que era boníssim, potser tant o més bo que els altres.

En la propera entrada explicaré amb detall com els he fet, aquests pastissos de crema i nata, sense gluten ni lactosa.