dijous, 15 d’octubre del 2015

Pastís de Crema cremada sense lactosa

Avui farem el muntatge del pastís de crema cremada sense lactosa. Per muntar-lo hem de tenir tres preparats diferents: el pa de pessic, la crema pastissera sense lactosa i la crema de cremar també sense lactosa.

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 1020 g.


Elaboració:
Aquí tenim el Pa de pessic. També el podríem fer sense gluten.
Amb aquesta lira tallapastissos el tallem per la meitat.
És un fil molt prim d'acer.
Ens ha quedat molt ben tallat.
Aquí tenim la crema pastissera sense lactosa amb les mateixes mesures que la recepta 330 g.
Amb una espàtula posem la crema pastissera a sobre de la part de baix, que serà el mig del pastis.
Es tapa amb l'altre meitat.
I aquí la crema de cremar sense lactosa amb les mateixes mesures que la recepta 325 g.
Amb una espàtula es posa crema de cremar, tan a la part de sobre com a les parets.
S'escalfa la pala de cremar ben calenta i així a l'hora de cremar no s'enganxarà el sucre a la pala (si és freda, s'enganxa i malament rai). S'hi posa sucre, tan a les parets com a sobre.
I es crema una mica amb molt de compte.
És millor tornar a posar-hi sucre.
I cremar-lo dues vegades.
El podem adornar amb cireres vermelles, maduixes, tota classe de fruita. En un cassó hi posem tres cullerades de melmelada d'albercoc, una cullerada d'aigua i una cullerada de sucre. Ho posem al foc remenant amb una cullera i ho deixem bullir un minut. Ho passem per un colador, apretant amb la cullera i quedarà un xarop. Amb un pinzell el pintem amb molt de compte.
I ja el tenim fet.


Si poseu tots els ingredients d'aquestes receptes sense lactosa i feu la elaboració tal com us he explicat, tots els intolerants a la lactosa tenim unes bones postres, un bon pastís, lluent, maco i ben bo! No es nota la diferència amb les altres cremes i pot ser encara és més bo. Si agafeu la recepta i el feu estic ben segur que us quedarà bé i em fareu molt feliç. Haurà valgut la pena de passar aquests petits moments fent aquestes receptes. 

(Aquests dies he estat pensant en fer més entrades per intolerants a la lactosa. Tenia moltes idees i he vist que en el mercat hi ha marques de nata, formatges, iogurts sense lactosa. Amb aquesta nata podríem fer mantega i amb aquests dos ingredients fer un munt de coses. Però no ho veig gens clar, no estic segur que siguin el 100% fiables i sense lactosa. Ara a la meva edat de 72 anys he descobert que també sóc intolerant a la lactosa i sé el que es passar-ho malament!. D'aquests pastís n'he menjat i m'ha anat molt i molt bé i per això he fet aquestes entrades. De totes maneres, a poc a poc i amb bona lletra, farem més receptes i si no són de nata, les farem de crema, de margarina, del que sigui...., però vull estar ben ben segur que tots els ingredients no portin gens de lactosa. )

S'acosta la diada de Tots Sants i arriba el temps de fer els panellets. Aquest any els farem amb forma de ratolí . Serà l'entrada de la propera setmana.