dijous, 10 de setembre del 2015

Prussians de merenga, (ll)


Quan vaig fer la entrada dels prussians de merenga, (l), ja fa uns quants dies, vaig dir que els faria també individuals. Doncs aquí els teniu. Són molt més senzills i ràpids de fer, però igual de bons. Per als que els agrada la merenga tenen unes postres ben bones. Per fer-los necessitarem merenga i la base de pasta de full.

Tenen un pes cada un de 70 g.

Ingredients:
1 = Pasta de full (una làmina de 275 g fresca que compro al supermercat)
2 = Sucre
3 = 1 ou
Amb farina he empolsinat una mica la fusta de treball, he posat la làmina a sobre. Feia 370 mm x 250 mm, per uns 3 mm de gruix. Si és més gruixuda s'estira amb l'ajuda d'un corró.
Amb un regle i un ganivet he afinat els costats i amb un metre l'he marcat i l'he tallat per la meitat. N'he fet 12 trossets i he mirat que quedessin tots iguals, de 120 mm x 60 mm.
He posat l'ou en un vas, l'he batut i amb un pinzell ho he pintat.
He posat 6 trossets sobre un paper de forn i sobre una safata.
Els altres els he ensucrat.
Amb la punta del ganivet punxem una mica la massa per a què al coure no faci muntanyetes i ens quedi planera.
I es van coent.
Tindrem el forn calent a 200ºC. En ser la safata gruixuda, durant els primers 8 minuts només tenia enceses les resistències de la part de sota. Després a dalt i a baix (això ens pot anar molt bé per altres coses en el moment de coure: el gruix de la safata l'hem de guanyar encenent el forn a dalt o a baix). La safata freda el farà baixar a uns 170ºC-160ºC. Aquesta serà la temperatura que hem de tenir durant el temps de coure.


Després d'uns 18 minuts: les 6 del costat dret tenen més color: són les ensucrades.
Les que no tenen sucre les posarem a la part de sota.
Aquí tenim la merenga, amb les mateixes proporcions de la recepta.
L'he posat en una mànega (mireu com s'aguanta en la cullera. Això vol dir que anem bé)
Amb la mànega he posat la merenga a la part de sota.
He posat els trossets ensucrats a sobre.
Els he tornat a ensucrar amb sucre fi.
I fem les últimes fotos.



Amb la merenga, ingredient que tenim mig abandonat, podem fer un munt de coses i les farem a poc a poc i amb bona lletra.

 N'ha sobrat una mica..., què n'he fet ? doncs proves per fer la  propera entrada.