divendres, 21 d’agost del 2015

Barretes de pasta de full amb formatge


Dies enrere vaig dir que faria aquesta entrada i aquí la teniu per si la voleu provar: es tracta d'una pasta salada per pica-pica, feta amb pasta de full de mantega i formatges.

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 200 g.

Ingredients:
1 = Un tros de massa pasta de full 190 g.
2 = 100 g de formatge ratllat per fondre i gratinar.
3 = 25 g de formatge en pols.
Aquest és el tros de massa de pasta de full feta amb mantega. Està sobre una safata d'inoxidable posada al revés i freda (l'he tingut unes hores abans dintre la nevera). Aquesta serà la nostra taula de treball.
Amb un corró s'estira la massa.
En estirar la massa no s'ha d'enganxar a la taula de treball. Si s'enganxa es nota; aleshores s'aixeca amb l'ajuda del corró i s'empolsina una miqueta.
L'altre costat.
Ha quedat un rectangle d'uns 340 mm x 240 mm i uns 3 mm de gruix.
Amb l'ajuda d'un regle i un ganivet s'afinen els costats.
En un vas hi he batut un ou i amb un pinzell la pintem de sobre i així el formatge s'hi enganxarà.
Amb la mà posem formatge ratllat i en pols a sobre, apretant una mica per a que s'aguanti.
Amb l'ajuda del corró donem la volta a la massa i amb el pinzell i l'ou batut es torna a pintar.
L'altre costat també hi posem els formatges i s'apreten. Quan he arribat a aquest punt he posat la safata amb la massa a la nevera uns 30 minuts per a què es refredi i així es talla molt i molt més bé. (les presses no són bones per fer pastisseria.)
Amb un ganivet i un regle la tallem per la meitat.    
Amb una rasqueta les he tallat més petites.
He posat un paper de forn en una safata i aquest a sobre. Encara que estiguin una mica acostats no s'enganxaran, perquè en no portar sucre no s'aplanen.
I es van coent.
Tindrem el forn calent a 200ºC. En ser la safata gruixuda els primers 8 minuts només tenia enceses les resistències de la part de sota. Després a dalt i ha baix. (dic això per què ens pot anar molt bé per altres coses en el moment de coure: el gruix de la safata l'hem de guanyar encenent el forn a dalt o a baix). La safata freda el farà baixar a uns 170ºC. Aquesta serà la temperatura que hem de tenir durant el temps de coure.


A la part de davant de la safata els faltava una mica per coure's. L'hi he donat la volta i els he deixat coure 4 minuts més.
Han quedat ben cuits, i així la pasta de full és més bona.
Les he posat sobre una safata amb blonda.

Aquí es veuen per la part de sota han quedat ben rossets, ben cuits i bons.

Podeu fer-ho amb la massa que venen al super, congelada o fresca. Us serà molt més fàcil de fer, però feta com us explico queda molt més bona.