dijous, 16 d’abril del 2015

Pastís mantega i xocolata


Avui farem un pastís de pa de pessic amb crema de mantega i xocolata

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament de 790 g.

Per fer-lo hem de fer tres preparats diferents:
1 = El pa de pessic.
2 = La xocolata.
3 = La crema de mantega.

Elaboració:
Aquí tenim el pa de pessic amb les mateixes mesures que podeu trobar a Batre i coure el pa de pessic.
Amb una pistola d'aire calent he escalfat la xocolata blanca, de manera que no passés dels 40-45ºC i l'anem afinant amb la llengua pastissera (la pistola d'aire calent és l'eina que va més bé per escalfar la xocolata, a part que també va bé per un munt de coses més)
Quan he tingut la xocolata a 29ºC l'he posat dintre una mànega amb una sortida molt petita i n'he posat 4 g més o menys dintre de cada forat del motlle. He aixecat el motlle tres o quatre centímetres i l'he deixat caure de cop, tres o quatre vegades per a que la xocolata queda ben planera. Quan ha estat la xocolata ben freda he tret les rodonetes del motlle amb 35  mm de diàmetre per 4 mm de gruix.
He fet la crema de mantega amb 250 g de mantega, 125 g de sucre, 125 g d'aigua.
He posat en un bol la meitat de la crema de mantega i en un plat petit una mica de xocolata negra per fondre. Amb la pistola d'aire calent he escalfat la xocolata sense passar dels 30ºC i amb una llengua pastissera l'he afinat. L'he posat en el bol de la crema de mantega i l'he barrejat amb un batedor. La xocolata no ha de ser molt calenta perquè es fondria la crema de mantega. Quant més xocolata, més negra quedarà. Amb un ganivet de serreta he tallat el pa de pessic per la meitat, he posat la part de baix sobre una cartolina un centímetre mes petita de diàmetre per poder-lo manipular més bé. Amb una espàtula he posat una mica de mantega de color de xocolata a la part del mig.
Es tapa el pa de pessic amb l'altra meitat. Amb la mà esquerra s'aguanta el pastís i amb la dreta i l'ajuda d'una espàtula es posa mantega a la paret.  
Amb l'espàtula he posat mantega blanca a la part de sobre i he “pentinat” la mantega del pastís amb un ganivet de serreta.
Aquest motlle de la fotografia es per marcar pastissos. Es posa ben bé al centre del pastís i hi fem una mica de pressió a sobre.
Tenim marcats 12 trossets, que a l'hora de tallar quedaran iguals al mm.
He posat crema de mantega en un mànega amb una broca i l'he decorat. Segons el dibuix de la broca tindrem diferents acabats. He posat una mica de xocolata fosa amb un cutter a les rodonetes de xocolata que hem fet, abans d'enganxar-les, per a què es soldin. Es deixa refredar a la nevera. És millor fer-lo un dia per l'altre perquè es talla molt més bé.
I hem arribat al final.


Aquí teniu un pastís senzill de fer i  bé de preu. I molt i molt bo!!!!