dijous, 9 d’abril del 2015

Pasta salada i nous de macadàmia


Aquesta entrada d'avui és molt senzilla però molt i molt bona. Es tracta d'una pasta salada per pica-pica, feta amb pasta de full, nous de macadàmia i granet d'ametlla.

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 450 g.

Ingredients:
1 = Un tros massa de pasta de full de 400 g (veure la entrada pasta de full)      
2 = Nous de macadàmia salades.
3 = Granet d'ametlla.

Es pot fer amb pasta full fresca o congelada del super.
Posarem la massa de pasta de full sobre la fusta de treball, que tindrem una mica empolsinada de farina.
Amb un corró estirarem la massa. Hem de mirar de tenir sempre una mica de farina sota la massa. Si no amb l'ajuda del corró s'aixeca i s'empolsina. No es pot agafar la massa a la fusta de treball, perquè es farien malbé els fulls (quan s'estira es nota si s'agafa). Si ens costa es deixa reposar. Ha de quedar d'uns 3-4 mm de gruix.
He agafat un regle de fusta i he tallat la massa per la meitat. A la part de dalt, amb l'ajuda d'un tallapastes n'he fet els trossets i a la part de baix, amb el regle de fusta i un ganivet, he tallat quadrets de 40 x 40 mm i així queden tots iguals.
Als trossets quadrats, amb el costat d'un estri, es prem una mica a cada costat donant-li forma de floreta.  
En un vas s'hi posa un ou, es bat amb una forquilla i es pinta amb un pinzell.
Hi poso al centre una nou de macadàmia salada apretant-la una mica.     
A sobre de cada un, una mica de granet d'ametlla.
Els poso en una safata de forn.
I es van coent.
Tindrem el forn calent a 200ºC i hi posarem la safata. Hauria de quedar a uns 160-170ºC de temperatura. Les fotos per davant del vidre son fetes cada 4 minuts. Cap al final el forn el tenia a 150ºC, després de 32 minuts he tret la safata. Han de quedar ben cuites i cruixents.


Quan es treuen del forn, de seguida es tornen a pintar amb ou batut. Queden molt més brillants.
I fem l'acabat final i les darreres fotos.



Dels trossets que m'han sobrat en tallar la massa n'he fet aquestes barretes amb formatge. Les explicarem en una propera entrada.


Aquesta massa de pasta de full l'he feta jo, amb la mantega més bona que he trobat al mercat. Ara que les temperatures no són molt altes ja va bé, però estic fent proves per poder-la fer amb temperatures més altes. Quan ho vegi ben clar faré l'entrada i no tindreu cap problema per fer aquest ingredient. Es nota molt la diferència: és molt i molt més bona, cosa fina!