dijous, 2 d’abril del 2015

La mona de Pasqua 2015


Aquí teniu la mona del 2015. Hem direu quina feinada! però jo he passat una estona ben bona fent-la i fent aquesta entrada fantàstica. No vulgueu anar depressa i aneu a passar-lo bé.

Aquesta mona té un pes d'aproximadament de 1400 g.

Ingredients:
1 = Xocolata negra.

Per saber fer el temperat de la xocolata mireu La mona de Pasqua del 2014

Aquí ho he fet sense marbre. És més simple.
Posarem el bol amb la xocolata en petites sessions al microones i anirem remenant amb una llengua pastissera fins que quedi fina, i es deixa refredar a la temperatura de treball.

Per fondre poca xocolata es pot fer amb un assecador de cabells una mica gran.

Quan escalfem la xocolata la temperatura no pot passar de:
- xocolata negra de 50-55ºC
- xocolata amb llet 45-50ºC
- xocolata blanca 40-45ºC

La temperatura final de treball de la xocolata és:
- xocolata negra 31-32ºC
- xocolata amb llet 30-31ºC
- xocolata blanca 29ºC

Amb una cartolina de plàstic he fet les plantilles.  
He fet un rectangle amb quatre fustes de 8 mm de gruix per fer la base i les parets, l'he posat sobre una funda de plàstic i quan he tingut la xocolata al punt l'he emplenat i així ha quedat uniforme.
Aquest és per fer la teulada,  la porta i la finestra rodona. Les fustes tenen un gruix de 5 mm i s'omplen.
Quan la xocolata queda una mica freda, per a què no s'enganxi, tallo les formes amb un cutter i les deixo refredar bé.
Després de 12 hores ja tenim totes les peces per fer el muntatge. 
Posem sobre un fogó, amb molt i molt poca escalfor, una safata d'alumini o inoxidable i ja tenim el soldador. També he posat el plat de xocolata a sobre un cassó d' aigua calenta perquè aguanti el temperat tota la estona de fer el muntatge. Aquí tenim el nostre taller.  
Anem posant els costats de les parets d' una a una sobre la safata. La xocolata es fon una mica i si cal se n'hi posa una mica més amb el cutter i s'enganxa amb altre paret de darrera. Així anem muntant la mona com si fos un puzzle, comprovant les mides amb la paret de davant. Amb trossos i el ganivet calent he fet les finestres, amb una mànega de paper he fet les pedres al voltant de la porta per adornar aquesta paret de davant i es deixa refredar una estoneta.
Posarem la part de darrera uns segons sobre el soldador perquè quedin les parets planeres, amb el cutter hi posem una mica de xocolata fosa.
 
Hi  enganxem la paret de davant. Si les parets per posar la teulada no queden ben planeres s 'agafa un ganivet planer  no gaire bo perquè no es faci mal bé, s'escalfa molt poc sobre el foc de la vitro, es passa per sobre les parets amb molt de compte i fareu el que voldreu.
La  teulada la posarem sobre el soldador afinant la part de dalt perquè s' ajusti bé i amb el cutter es posa una mica de xocolata fosa sobre les parets de la planta baixa i enganxem la teulada.
Amb el cutter posem una mica de xocolata a les parets.
I fem el muntatge de la teulada del primer pis.
Amb un trosset de xocolata i el ganivet una mica calent he fet la xemeneia i l'he soldat sobre la teulada. Quan he tingut la caseta feta l'he posat sobre la safata-soldador uns segons. Ha quedat ben planera de sota, amb el cutter hi he  posat una mica de xocolata i l'he posat sobre la base i així ha quedat ben soldada.


Per fer la base de pa de pessic podeu veure la entrada dels pastissets de triangle.  He agafat amb molt de compte la caseta i l'he posat a sobre el pastís, amb tres plomes de colors i un pollet.








Aquest pollet esta rient, content i feliç, perquè sap que sortirà en el bloc Què hi ha de postres?
Amb una mica de pràctica és molt senzilla de fer i amb una cartolina de plàstic podeu donar-li les formes que vulgueu...i el més maco és poder dir: "l'he feta jo!". Que passeu una bona Pasqua!