dissabte, 11 d’octubre del 2014

Tires de Brioix


Avui farem unes senzilles tires de brioix molt fàcils de fer. Feu aquestes, perquè en una propera entrada ho farem una mica més complicat.

Aquí tenim la massa amb les mateixes mesures que trobareu en l'entrada de la pasta de brioix amassat amb l'amassadora. Tindrem un pes de 950 g.


Quan tinguem la massa sobre la fusta de treball untada amb una mica d'oli, s'aixafa amb les mans, doblegant els costats cap al mig i donat-li una forma rodona. Ho farem unes tres vegades.
La posarem en un bol untat d'oli i aquest en el forn a 30ºC de temperatura, de manera que reposi uns 15 minuts.
Després dels 15 minuts la tornarem a aixafar amb les mans, doblegant els costats cap el mig i donant-li forma rodona. Ho farem unes tres vegades més, sense por de fer-li mal. Doblegar-lo és el secret per a que quedi esponjósa i no quedi plana.
La tornem a posar al forn a 30ºC 15 minuts mes.
Passats els 30 minuts aixafarem la pasta amb les mans, doblegant els costats cap al mig i ja la tenim a punt per fer les peses.
Amb un ganivet farem 4 talls de 237 g cada un.
Agafarem un trosset, l'aixafarem amb les mans, doblegant els costats cap al mig.
Hi posarem la mà a sobre fent una mica de pressió i li donem voltes per a que quedi de forma rodona,  fina i el deixarem reposar.
Amb les mans untades d'oli s'estira, es deixa reposar.
I es torna estirar, es deixa reposar. S'ha de fer 4 o 5 vegades. Han de quedar uns 450 mm de llarg la mide de la safata (no aneu depressa).
Les posem sobre la safata amb paper de forn, en un vas es bat un ou i amb un pinzell, les pintem.
Es posa la safata en el forn a 30ºC amb un cassó d'aigua bullint a sota al centre.
Els he deixat llevar uns 35 minuts.
Després de 20 minuts més, temps d'escalfar el forn. Hi posarem la safata a 200ºC i en ser freda ens hauria de baixar la temperatura a uns 180ºC, sense ventilador.
Després de 5 minuts (foto feta per davant del vidre).
Aquí portaven uns 18 minuts de forn, (els 5 minuts finals el forn el tenia a 150ºC, el temps de forn és orientatiu... 10ºC més o menys de temperatura fa que canviï el temps. Al començament de coure no ve d'un grau més o menys però cap el final si hi ha una petita pujada de escalfor sense controlar ja l'hem fotuda, ja ens tindran massa color i no podem tornar enrera.)
I fem les últimes fotos.

Aquestes tires de brioix les podem tallar per la meitat i posar a dintre, crema, nata o trufa, o es poden empolsinar amb sucre fi i tindrem unes bones postres. Però amb aquestes, en la propera entrada, les tallarem a trossets, les torrarem al forn i tindrem uns borregos de brioix la mar de bons. 

2 comentaris:

  1. Boníssimes tires pel cap de setmana, Ramon! Sucadetes amb xocolata desfeta i... a viure!! ha ha ha

    ResponElimina
  2. El briox fet a casa és una delícia, i només es necessita una mica de paciència per gaudir d'un berenar de luxe! un petó!

    ResponElimina