dilluns, 7 d’abril del 2014

Pastissets de triangle


Avui farem pastissets en forma de triangle, de pa de pessic, crema de mantega i ametlles laminades torrades.
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 700 g.

Per fer-los hem de fer tres preparats diferents:

El pa de pessic. Amb les mateixes mesures, sortirà un pes de 300 g.

La crema de mantega 
Ingredients:
1 = 230 g de mantega.
2 = 115 g de sucre.
3 = 115 g d'aigua.
Un cop muntada sortirà un pes de 440 g.

I les ametlles laminades torrades
Amb 50 g en sobraran poquetes
Es talla el pa de pessic per la meitat i posem en un costat la crema de mantega, uns 90 g.
Es tapa el pa de pessic amb l'altre meitat.
S'unta amb uns 220 g de crema de mantega la part de sobre i les parets.
“Pentinem” la mantega de la part de sobre del pastís amb un ganivet de serreta.
Amb la mà esquerra s'aguanta el pastís sobre el plat de les d'ametlles i amb la dreta es posa la ametlla laminada a les parets. Amb la mà s'apreten una miqueta per a què no caiguin.
Aquí he posat en un bol una mica de crema de mantega i en un plat petit una mica de xocolata negra per fondre. En petites sessions s'escalfa la xocolata sense passar dels 30ºC i amb una llengua pastissera s'afina. Es posa en el bol de la crema de mantega i es barreja amb un batedor. La xocolata no ha de ser molt calenta perquè es fondria la crema de mantega. Quant més xocolata, més negra quedarà.
L'he posat en un mànega amb una broca i l'he decorat. Segons el dibuix de la broca tindrem diferents acabats. Es deixa refredar a la nevera. És millor fer-lo un dia per l'altre perquè es talla molt més bé.
Aquí teniu la base per fer la mona de Pasqua.
Amb un ganivet de serreta i amb molt de compte es talla.
Aquest pastís es pot tallar en 12 parts, però jo n'he fet 8. Quant més gros és el tall més bé es talla, perquè si faig un tall malament ja l'he fotuda. No puc anar enrera i la màquina de fotografiar ho veu tot. Es decora al vostre gust.
Es posa en una safata amb blonda.


Vist de dintre.

Si apreneu de fer el pa de pessic, podreu fer aquests pastissets i molts més. També es feien en aquells anys 1960.


5 comentaris:

  1. Has fet un pas a pas estupendo, Ramon! Com sempre, no ens queda cap dubte de com fer aquesta delícia de triangle de pastís!

    ResponElimina
  2. Mmmm com sempre unes postres genials, i acabades al detall! fan una pinta deliciosa, un petó!

    ResponElimina
  3. M'agrada molt com has decorat els triangles. Els talls son perfectes i molt bons.
    Petons.

    ResponElimina
  4. que bo Ramon!!! es que, sort que no estas aprop de casa meva que sino....ets un artista! sempre t`ho dic, pero es que es veritat! petons

    ResponElimina