divendres, 18 d’octubre del 2013

Panellets de meló


Ara que s'acosta el dia de Tots Sants, la diada dels panellets, en farem de meló confitat. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament de 460 g.

Ingredients:
1 = 250 g de farina d'ametlla
2 = 125 g de sucre
3 = 50 g d'aigua
4 = 100 g de meló confitat

Elaboració:
La mateixa que el massapà per fer panellets.
Quan tingueu la massa feta la deixeu refredar ben freda, amb les mans fem un cilindre.
Tallarem la massa en dos trossos, els pesem per a que ens quedin iguals.
S'estira amb les mans fent dos cilindres, d'uns 400 mm de llarg.
Amb la mà s'aplanen fins que ens quedin d'uns 60 mm de ample.
Aquí tenim 100 g de meló confitat tallat a tires quadrades d'uns 7 mm.
Posarem al centre les tires quadrades per a tota la llargada.
Amb les mans es doblega la massa tornant a fer el cilindre de manera que ens quedi el meló al centre.
Amb la vora de la rasqueta hi marcaren unes ratlles no gaire fondes.
I després en farem trossets d'uns 20 mm.
En un vas s'hi posa un ou, es bat amb una forquilla i es pinten amb un pinzell.
Els posarem al forn a 200ºC. En ser la safata freda ens quedarà el forn a uns 180ºC.
Es couen 5-6 minuts. Si als 4 minuts no agafen color s'engega una mica el grill. Han de tenir una ombra de color i ser tous de dintre.
Quan surten del forn, amb el mateix batut d'ou es tornen pintar i així quedaran més brillant.
Els deixem refredar, i ben freds, els posem sobre la safata.




Aquí tenim una altre varietat de panellets boníssims que es poden fer amb tota classe de fruita confitada, però sempre que no porti molt de sucre. El sucre és l'enemic més gros del pastisser.


6 comentaris:

  1. Apa que originals! no n'he vist ni menjat mai de panellets de meló, però estic segura que estan per repetir!!

    ResponElimina
  2. Queden molt guapos amb meló, Ramon! Està molt bé intentar fer panellets una mica innovadors cada any. I els teus m'han encantat! Petons

    ResponElimina
  3. Jo tampoc els he tastat de meló, es veuen fantàstics, es bo anar agafant idees que ja queda poc per Tots Sants.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Que originals Ramon! No els havia vist mai abans ni n'havia sentit parlar!
    Segur que estan boníssims!
    Petons

    ResponElimina
  5. Muy rico a mi me encantan las frutas escarchadas , así que estos pastelitos me gustan besos

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta que fan Ramon gràcies per els consells a mi m'ajuden molt!

    ResponElimina