dissabte, 7 de setembre del 2013

Rebosteria de pasta de full ( massapà )


La rebosteria de pasta de full amb massapà, es senzilla, ràpida de fer i surt molt bé de preu. Però el més important és que és boníssima. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 600 g.

Elaboració massapà.  
Ingredients:
1 = 250 g farina d'ametlla
2 = 100 g de sucre
3 = 50 g d'aigua

Les mesures han de ser exactes. Aquestes proporcions es poden multiplicar o dividir proporcionalment segons si volem fer-ne més o menys.
Es posa l'aigua i el sucre en un cassó, aquest al foc i es deixa bullir tot remenant amb una cullera.
Fins que arribi als 104ºC. És molt important. 
Quan el sucre està al seu punt, es treu del foc i s'hi tira de cop la farina d'ametlla, en el mateix cassó.
I es barreja ràpidament amb una espàtula de fusta.
La deixem refredar i la posarem sobre la fusta de treball. Tindrem un pes de 380 g.
Tallarem tres trossets de 127 g cada un, fent tres cilindres de 380 mm.
Rebosteria de massapà
Ingredients:
1 = Pasta de full, una làmina de 275 g. (la pasta de full la compro fresca al supermercat.)
2 = Sucre.
3 = Sucre fi.

Elaboració:
Posarem la làmina de pasta de full de 250 x 380 mm sobre la fusta de treball (que estarà una mica empolsinada de farina).
Amb un metre, un regle i un ganivet tallarem tres tires de 83 mm.
Posarem el cilindre de massapà a la part de dalt, i amb un pinzell amb ou batut pintarem dos centímetres a la part de baix, per a que ens quedi ben soldat.
Agafarem el costat de dalt i el doblegarem fen una mica de pressió, com fer un caneló.
Amb la mà hi fem una mica de pressió a sobre perquè ens quedi una mica pla, tot mirant que la soldadura  quedi a sota i amb el pinzell amb ou batut els pintarem de sobre.
Hi posarem sucre.
Amb un colador els he empolsinat de sucre fi.
Tallem trossets amb un ganivet. Hem de mirar que quedin quant més iguals millor.
Els he posat sobre una safata de forn i paper de forn.
Tindrem el forn a 200ºC i hi posarem la safata a dintre. Ens baixarà la temperatura a uns 180ºC.
Aquí portaven 10 minuts de forn.(Foto feta per davant del vidre.
Es deixen coure uns 20 minuts i tot el temps ha estat el forn a 180ºC ni més ni menys, i jo a davant d'ell per controlar-lo i que quedin amb un color perfecte.
Es deixen refredar i els posarem sobre una safata.


I ja tenim una altre varietat de rebosteria de pasta de full (massapà) com les que es feien als anys 1960!!!!


5 comentaris:

  1. se'm fa la boca aigua!! genial per berenar ara! petons

    ResponElimina
  2. Que fàcil i que bo Ramon!! Se m'està fent molt llarga la llista de les receptes teves que vull provar de fer!
    Petons!

    ResponElimina
  3. Molt bons, Els vaig FER un cop, però el massapà era comprat, no tinc termómetre per saber quan arriba las 104.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Com li he dit a la Quima són un pecat pecaminós! Heu començat amb força.

    ResponElimina