dijous, 19 de setembre del 2013

Palos de crema


Amb la pasta choux també podem fer palos de crema, caramel-lats i empolsinats amb sucre fi. Per fer-los hem de tenir dos preparats: la pasta choux i la crema pastissera.
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 1090 g, 12 peces de 90 g cada un.

Agafarem un paper de forn i amb un llapis hi marcaren 12 ratlles de 110 mm, una mica separades perquè els palos s'inflaran i no volem que es toquin. Fent-ho així ens quedaran tots iguals.
La pasta choux amb les mesures dels ingredients de la recepta de la pasta choux.
I aquí la crema pastissera amb les mesures dels ingredients de la recepta de la crema pastissera.
Elaboració:
Posem la pasta choux en una mànega pastissera
Amb la mànega pastissera farem els palos sobre el paper de forn que tenim marcat, aquest sobre una planxa de silicona i a sobre una reixeta de forn (el paper el posarem amb les ratlles del llapis per sota i així no ens quedaran marcades a la massa). Si es couen en una safata ha de ser ben prima perquè la pasta cloux necessita molta escalfor a la part de sota i així s'inflen molt més). Jo ho faig sempre amb la silicona perquè és el que em va més bé.
Tindrem el forn a 200ºC i hi posarem la safata a dintre. En ser la reixeta freda ens baixarà a uns 180ºC.
Aquí portaven 10 minuts de forn. (foto feta per davant del vidre)
Els courem uns 25 minuts. En cap cas es pot obrir la porta del forn perquè marxaria el vapor que els infla. No es pot obrir fins que quasi estiguin cuits. Ens hem d'assegurar que quedin cuits de dins i secs de fora. El temps de forn són mesures orientatives ja que depenen de si el palo és gros o petit i del tipus de forn. (fa un parell d'anys vaig anar a una casa a ensenyar de fer lioneses. En coure-les la porta del forn no tancava bé i per la part de sobre al costat dret s'escapava el vapor. Per ells varen quedar super bé, però per a mi no, un 50 per cent. A mi això no m'havia passat mai... Ja us ho dic: no obriu la porta!)
Quan estiguin freds en tallem una tercera part amb el ganivet de serreta, mirant que la part més maca sigui allà on tallem. Amb una mànega els omplirem de crema.
En un cassó farem el caramel i quan el tinguem mig fet, abaixarem el foc per a que no escalfi tant, així tindrem més temps per treballar-lo i quedarà d'un color molt més maco.
Posarem els palos sobre el marbre de la cuina separats l'un de l'altre. Amb una cullera el tirarem a sobre els palos (Compte que crema molt!).
Els altres amb un colador els he empolsinat de sucre fi.
Sobre una safata.
Ensucrat amb sucre fi.
Amb caramel.

Aquests palos també els fèiem els anys 1960 i amb una mica de pràctica són fàcils de fer, surten bé de preu i tenim unes postres per un dinar de festa major boníssimes!!!!


8 comentaris:

  1. Que fàcil ho expliques tot Ramon... els palos de crema han d´estar fantàstics.. prenc bona nota. petons,

    ResponElimina
  2. Ramon que llaminers que són. Ara me'n menjaria un parell al manys. Un tutorial de 10, com sempre!

    ResponElimina
  3. Es cert que expliques molt bé les receptes i venen ganes de fer-les.
    Recordo que ja de petita es veíen aquests pastissos a les pastisseríes.
    Petons.

    ResponElimina
  4. QUIN MANJAR m'encanta aquest tipus de postres! petons

    ResponElimina
  5. oh, Ramon! que viciosos!! Els de crema em xiflen, de palos!!!

    ResponElimina
  6. T'agafo la recepta! M'agraden molt, sdobretot els de trufa...

    ResponElimina
  7. Quants dies Ramon! però com sempre tornes amb una recepta espectacular!! qui en tingués algun davant ara mateix, mmm!!

    ResponElimina
  8. ostres quina pinta!! potser els fem aquet cap de setmana ja que he comprat un llibre que també porta la recepta!! bon cap de setmana!! petons

    ResponElimina