dimecres, 10 d’octubre del 2012

Panellets de codonyat i llimona


Avui farem panellets de codonyat i llimona. Per fer-los cal tenir el massapà per fer panellets, codonyat i llimona. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament de 490 g.

Aquí tenim el massapà per fer panellets, amb 250 g de farina d'ametlla.
Tallarem la massa per la meitat, amb les mans la estirarem fent dos cilindres i amb una rasqueta, farem trossets de 15 g cada un.
Agafarem un trosset i el voltarem amb les mans per a que quedi rodonet.
Amb el dit humit d'aigua hi farem una mica de forat al centre, sense arribar al fons. A dintre hi posarem un tallet de codonyat una mica enfonsat per poder posar a sobre la llimona.
En un plat hi tindrem sucre fi. Els ensucrem i els posarem sobre una safata de forn una mica separats.
Agafarem 60 g de llimona, amb pell i tot, la fem trossets amb un ganivet i els posem al vas de la batedora. També hi posem 60 g de sucre fi i amb el robot els afinem.
Aquí tenim la pasta de llimona.
Amb una cullera petita en posem una miqueta en els forats, sobre el codonyat.
Tindrem el forn a 210ºC i hi posarem la safata.
Es couen 5-6 minuts. Si no agafen color s'engega una mica el grill. Han de tenir una ombra de color i ser tous de dintre. Si es couen massa s'esquerden.
Els deixem refredar, i ben freds, els posem sobre la safata.


Aquests panellets de codonyat i llimona són fàcils de fer i són molt i molt bons. En la propera entrada farem els panellets de coco.


11 comentaris:

  1. Veig que has seguit fent feina, Ramon! Molt bona idea fer-los de llimona, resulten originals i sorprenents! Petons

    ResponElimina
  2. Triunfen aquests tambe! Jo en faig uns de coco amb llimona que tambe son curiosos. Aquesta tarda fare una prova per possar al blog una foto en condicions i provar un de curry. A veure que passa. Aprofitare i farem tambe el tastet d´aquests.

    ResponElimina
  3. Uiiiiiiiiii ja comencem! Quina cara que fan i m'ha encantat aquesta pasta de llimona.

    ResponElimina
  4. fantasticss!!! jo no soc molt de panellets pero aquest any si que en faré, i ja hi haurà algu que se'ls menjara! jaja!petons

    ResponElimina
  5. Hummmmmmmmmm tene molt bona pinta ...aquesta pasta de llimona no l'habia vist mai ...
    Petons

    ResponElimina
  6. Son fantastics!! Els he fet aprofitant el tastet de les meves noves varietats i han triunfat! 200% recomanables. El contrast del codony amb la llimona es bonississim.
    No dubteu a fer-los

    ResponElimina
  7. Hola Ramon,

    He vist que tens moltes receptes al teu bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 18000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,

      he visitat la pàgina i m'he donat d'alta al Top bloc de receptes. Què cal fer més per participar a Lestevesreceptes.cat?

      Salutacions!
      Ramon

      Elimina
  8. Hola Ramon, els de llimona no els coneixia, aquest anys els provaré de fer.
    Moltes gracies per les teves receptes tant ben explicades

    ResponElimina
  9. Ramón.. he fet els de llimona i els hi han agradat molt a tots!!!!
    moltes gracies!!

    ResponElimina