dissabte, 20 d’octubre del 2012

Panellets d'ametlla


Aquí tenim els panellets de palet d'ametlla. Per fer-los cal el massapà per fer panellets i 130 g de palet d'ametlla. Surten molt més bé de preu que els de pinyons (la setmana passada, el quilo de pinyons valia 58 euros!). Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes aproximat de 500 g.

Aquí tenim la massa de massapà amb 250 g de farina d'ametlla.
Per fer els de palet d'ametlla, la massa ha de ser una mica tova per a que s'hi enganxi bé el palet d'ametlla. Si és molt freda pot quedar una mica dura i aleshores cal posar-hi una mica d'aigua i amb les mans barrejar-ho. Si és massa tova s'hi afegeix una mica de farina d'ametlla (la textura de la massa és el secret per a que s'enganxi bé el palet d'ametlla. Proveu de fer-ne un i si va bé, endavant).
Tallarem la massa per la meitat, amb les mans l'estirarem fent dos cilindres i amb una rasqueta, farem trossets de 14 g cada un.

Agafarem un trosset i el voltarem amb les dues mans per a que ens quedi rodonet.
Amb les mans humides d'aigua o d'ou batut, el voltarem en el plat del palet d'ametlles.
Caldrà anar apretant per a que quedi ben enganxat i fer un cilindre petit.
En un vas s'hi posa un ou, es bat amb una forquilla i es pinten amb un pinzell.
Els posem sobre una safata de forn una mica separats.
Tindrem el forn a 210ºC i hi posarem la safata.
Es couen 5-6 minuts. Com sempre, si no agafen color s'engega una mica el grill. Han de tenir una ombra de color però han de ser tous de dintre. Si es couen en excés, s'esquerden.
Quan els hem tret del forn, de seguida els pintem amb el mateix rovell d'ou. Queden molt més brillants.
Els posem sobre una safata.


Aquí tenim un altre tipus de panellet per posar a la nostra col·lecció.


10 comentaris:

  1. Hola Ramón guapo tu

    T´han quedat de super 10

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  2. Hola Ramon
    tots es barallen pels panellets de pinyons, doncs a mi els que més m'agraden són els d'ametlla.

    ResponElimina
  3. Hola Ramon, rebons estan jo ara n'he menjat un que hummmm

    ResponElimina
  4. Si en son de bons els panellets d'ametlla!, si vols que et sigui sincera res a envejar als de pinyons i el preu és important, perquè pagar els pinyons a preu d'or tampoc ens ho podem permetre... a reveure!

    ResponElimina
  5. Que bons que son els panellets!!!
    I a casa els hi agraden tots...
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Bonissim! i amb xoco per sobre reboníssims!

    ResponElimina
  7. Com sempre, un plaer seguir les teves receptes! M'hi he de ficar ja amb els panellets o se'm passarà el temps!

    ResponElimina