dilluns, 30 d’abril del 2012

Triangles de pasta de full


En aquesta entrada farem triangles de pasta de full massapà i pinyons. Per fer-los hem de tenir la pasta de full, massapà, pinyons i sucre. Són molt fàcils de fer.
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortiran uns set triangles com els de la foto, depèn de si es volen fer grans o petits, i un pes de d'aproximadament 500 g. La pasta de full la compro fresca al supermercat.

Massapà
Ingredients:
1 = 120 g de farina de ametlles.
2 = 60 g de sucre.
3 = 60 g d'aigua.
Es posa l'aigua i el sucre en un cassó, aquest al foc i es deixa bullir a 96ºC tot remenant amb una espàtula.
Quan el sucre està al punt, es treu del foc i s'hi tira de cop la farina d'ametlla en el mateix cassó. Es barreja ràpidament amb una espàtula de fusta. Quan el massapà estigui al punt s'ha d'escampar bé amb el ganivet. Si és massa dur s'hi pot afegir una mica de aigua i es remena per a què sigui fluid i si és al revés, massa líquid, una mica de farina d'ametlles.
Ingredients:
1 = Pasta de full, una làmina de 275 g.
2 = 70 g de pinyons.
3 = Sucre.
4 = Un pols de farina.
Elaboració:
Posarem la làmina de pasta de full de 250x 400 mm sobre la fusta de treball (que estarà una mica empolsinada de farina). Amb un ganivet hi posarem una capa fina de massapà.
Agafarem el costat de dalt i doblegarem la làmina per la meitat, i amb la mà hi fem una mica de pressió a sobre.
Posarem a sobre un altra capa de massapà.
Hi posarem els pinyons apretant una mica per que no caiguin. 
Hi posarem sucre.
Tallem els triangles amb un ganivet. M'he fet una plantilla de plàstic per a que quedin tots iguals.
Amb un colador els he empolsinat de sucre fi. 
Els he posat sobre una planxa de silicona i aquesta sobre una reixeta per anar al forn.
Tindrem el forn a 200ºC i hi posarem la reixeta a dintre. Ens baixarà la temperatura a uns 170-180ºC.
.Es deixen coure uns 20-25 minuts, sense ventilador. Són molt més bons si queden ben torradets (tots els temps són mesures orientatives ja que depenen de si són grossos o petits. I també del tipus de fon).
Es deixen refredar i els posarem sobre una safata. 


Aquí l'he tallat per la meitat. Aquesta ratlleta fosca que es veu a sota es la capa de massapà que hi he posat abans. Cal pensar que tot el farciment que posem a la pasta de full es un fre per a què creixi, i nomes ha pujat la meitat de sobre. Però són igual de bons. Quan feia de pastisser tenien molt exit,



Per comptes de pinyons s'hi pot posar palet o granet d'ametlles i surten més de preu. Penseu que com sempre, quan menys toquem i remenem la pasta millor. I aquí acaba aquesta petita història dels triangles de pasta de full, massapà i pinyons.


5 comentaris:

  1. Ramon quins triangles més bons .............. el massapà es una de les coses que tinc pendents de fer: T'han quedat genials.
    Petons

    ResponElimina
  2. Pero que bons...amb el que ens agrada a casa la pasta de full. Jo sempre els he fet farcits de cabell d'angel, pero la propera vegada els fare així.
    Petonets.

    ResponElimina
  3. nyam nyam...a qualsevol moment del dia passen sols...petons

    ResponElimina
  4. Aiiiiiiiiiii quina gana em fas venir!
    Et queden fantàstics

    ResponElimina